aperol spritz opskrift

SkĂžn drink: Aperol Spritz

Italienernes foretrukne velkomstdrink er en Spritz. Du laver den med alkoholen Aperol blandet med hvidvin eller spumante, isterninger og en appelsinskive. En Spritz eller en Aperol Spritz er den perfekte velkomstdrink fÞr middagen eller en lÊkker eftermiddagsforkÊlelse pÄ en varm sommerdag. Her fÄr du den perfekte aperol spritz opskrift:

1 spritz

Total:5 minutter

Ingredienser

  • 4-6 cl Aperol (11 %)
  • 8-10 cl hvidvin eller spumante
  • 3-4 isterninger
  • Âœ skive appelsin

Aperol Spritz med danskvand

  1. Kom isterninger i et glas.
  2. TilsĂŠt fĂžrst mousserende vin eller hvidvin, dernĂŠst Aperol og til slut danskvand. RĂžr rundt, og pynt med en halv appelsinskive.
  3. Servér med det samme, og nyd smagen af sydens sol og sommer.

Hvad er Aperol?

Skal man tale om en italiensk signaturdrink, mĂ„ det vĂŠre Aperol Spritz – en uhĂžjtidelig, festlig klassiker med en forfĂžrende smag. GĂžr som italienerne og server den som aperitif med smĂ„ lĂŠkre snacks.

aperol-spritz-opskrift.jpg
En frisk og perlende sommerdrink đŸč

Aperol er en orangefarvet italiensk orangesmagende let bitter drink. Den minder om campari, men indeholder kun 11% alkohol.

Den italienske aperitif bestÄr blandt andet af ensian, rabarber cinchona-trÊ. Den har rÞdder i Padua-provinsen i det nordlige Italien, og er den grundlÊggende ingrediens i den ultimative sommer-cocktail, Aperol-Spritz. Den er en semi-sÞd, en smule bitter, og har et alkoholindhold pÄ 11%. (Kilde: Bevco)

Hvor mange kalorier er der i en Aperol spritz?

En Aperol spritz pÄ 2 dl indeholder cirka 232 kalorier.

(kilde: fit living)

Prosecco, hvidvin, danskvand eller champagne?

Der er mange mÄder at blande den populÊre drink pÄ, og mange har deres helt egen favorit, nÄr det kommer til at blande og servere en spritz aperol. Den klassiske blanding, nÄr du laver den lÊkre italienske drink er:

  • 3 dele bobler (efter eget valg)
  • 2 dele Aperol
  • 1 del danskvand

Og sÄ selvfÞlgelig isterninger og en appelsinskive. Drinken skal serveres iskold, gerne pÄ en varm sommerdag.

NÄr du laver den lÊkre cocktail, sÄ husk ikke at rÞre for meget i drinken eller ryste glasset, sÄ boblerne forsvinder. RÞr forsigtigt rundt i drinken, inden du tilsÊtter isterningerne, sÄ drinken ikke mister sit friske boblende islÊt.