Drømmekage med chokolade
Prøv en chokoladebrun version af den populære drømmekage. Den bliver garanteret en ny favorit.
10-15 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: 40 min.
- 150 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 1½ dl mælk
- 4 æg
- 200 g sukker
- 275 g hvedemel
- 2 spsk. kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- Topping:
- 100 g smør
- 1 dl vand
- 3 spsk. kakaopulver
- 200 g brun farin
- 100 g sirup
- 120 g kokosmel
Sådan bager du drømmekage med chokolade
- 1. Smelt smør, hakket chokolade og mælk sammen i en gryde. Afkøl det i 5 min.
- 2. Pisk æg og sukker skummende. Kom chokoladeblandingen i æggemassen.
- 3. Bland mel, kakaopulver og bagepulver, og sigt det i dejen. Kom vaniljesukker i, og rør dejen sammen.
- 4. Fordél dejen i en bradepande (25 x 35 cm) foret med bagepapir.
- 5. Bag kagen ved 180 grader på midterste ovnribbe i ca. 25 min.
- Topping:
- 6. Smelt smør, vand, kakaopulver, farin og sirup sammen i en lille gryde. Kom kokosmelet i.
- 7. Fordél blandingen over kagen. Bag kagen i yderligere ca. 15 min. Stik et spyd i kagen. Er der rå dej på, skal den bage lidt længere.
PRØV OGSÅ:Myslisnitter: Drømmekage med mysli