opskrift på drømmekage med chokolade

Drømmekage med chokolade

Prøv en chokoladebrun version af den populære drømmekage. Den bliver garanteret en ny favorit.

10-15 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 40 min.
  • 150 g smør
  • 100 g mørk chokolade
  • 1½ dl mælk
  • 4 æg
  • 200 g sukker
  • 275 g hvedemel
  • 2 spsk. kakaopulver
  • 2 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • Topping:
  • 100 g smør
  • 1 dl vand
  • 3 spsk. kakaopulver
  • 200 g brun farin
  • 100 g sirup
  • 120 g kokosmel

Sådan bager du drømmekage med chokolade

  1. 1. Smelt smør, hakket chokolade og mælk sammen i en gryde. Afkøl det i 5 min.
  2. 2. Pisk æg og sukker skummende. Kom chokoladeblandingen i æggemassen.
  3. 3. Bland mel, kakaopulver og bagepulver, og sigt det i dejen. Kom vaniljesukker i, og rør dejen sammen.
  4. 4. Fordél dejen i en bradepande (25 x 35 cm) foret med bagepapir.
  5. 5. Bag kagen ved 180 grader på midterste ovnribbe i ca. 25 min.
  6. Topping:
  7. 6. Smelt smør, vand, kakaopulver, farin og sirup sammen i en lille gryde. Kom kokosmelet i.
  8. 7. Fordél blandingen over kagen. Bag kagen i yderligere ca. 15 min. Stik et spyd i kagen. Er der rå dej på, skal den bage lidt længere.