Drømmekage med mysli

Drømmekage med mysli

Klassisk drømmekage med mysli på toppen.

Til ca. 10 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: ca. 35 min.
  • Dej:
  • 1 dl mælk
  • 25 g smør
  • ½ stang vanilje
  • 3 æg
  • 150 g sukker
  • 125 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • Mysli-topping:
  • 75 g smør
  • ½ dl mælk
  • 125 g brun farin
  • 100 g mysli
  • 50 g nøddemix/ studentermix med rosiner

  1. Dej:
  2. Giv mælken et opkog, og smelt smørret i mælken.
  3. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom dem i en skål med æg og sukker. Pisk blandingen skummende.
  4. Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i æggemassen. Pisk den varme mælkeblanding i.
  5. Hæld dejen i en ­bradepande eller ­kageform på 15 x 15 cm beklædt med ­bagepapir, så den er ⅔ fyldt. Bag kagen i en 175 ­grader varm ovn i ca. 25 min., til den er så fast, at ­toppingen kan kommes på.
  6. Mysli-topping:
  7. Smelt smør og mælk, og rør brun farin, mysli og nøddemix i. Fordél ­blandingen i et jævnt lag på kagen.
  8. Skru ovnen op til 225 grader. Og bag kagen videre i ca. 10 min., til den er gennembagt og gylden på overfladen. Skær kagen i snitter.