Emmerys hjemmelavede granola

Emmerys hjemmelavede granola

Emmerys knasende sprøde granola smager fantastisk på skyr og yoghurt, og vi har været så heldige at få fat i opskriften, så du selv kan lave den lækre topping...


EMMERYS HJEMMELAVEDE GRANOLA

(Ca. 750 g)

80 g honning

80 g vand

80 g solsikkeolie

1⁄2 vaniljestang

80 g rørsukker

1 knivspids kanel

2 knivspids salt

250 g havreflager

80 g mandler

65 g græskarkerner 

35 g sesamfrø

35 g tørrede kirsebær 

35 g rosiner

35 g tørrede tranebær 

1. Kom honning, vand og solsikkeolie i en gryde. Flæk den halve vaniljestang, skrab kornene ud, og bland dem med rørsukkeret. Kom vanilje og rørsukker i gryden. Tilsæt kanel og salt, og lad massen koge op. 

2. Bland havreflager, mandler, græskarkerner og sesamfrø, og fordel det i en bradepande med bagepapir. Hæld den varme masse fra gryden over de tørre ingredienser i bradepanden, og bland godt. 

3. Sæt bradepanden i ovnen ved 140 grader, og rist granolaen i 3 omgange á 40 minutter. Vend godt rundt i granolaen efter hver omgang i ovnen. 

4. Lad granolaen køle af efter sidste tur i ovnen. Vend kirsebær, rosiner og tranebær i. Opbevar granolaen i en lufttæt beholder. Den kan holde sig i tre måneder. 

► SE OGSÅ: Teboller med chokolade fra Emmerys

► SE OGSÅ: Snickers-haps