Fennikelsalat med et feminint touch
Delikat salat, der sender dig godt og nærende fra start.
2
Ingredienser
- 1 stor fennikel
- 1 økologisk lime
- 10 tørrede abrikoser, helst usvovlede
- 5 paranødder
- ½ fed hvidløg
- 15– 20 g frisk ingefær
- 1 spsk ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset avocadoolie
- ¼ vaniljestang, kornene herfra
- 4–5 dråber fishsauce
- ½ tsk stødt kardemomme
- havsalt
- friskkværnet peber
- 1 spsk æblecidereddike
- 3– 4 tørrede rosenknopper (kan købes i helsekostforretninger)
Sådan gør du:
- Høvl fenniklen i helt tynde skiver med et mandolinjern eller en pålægsmaksine. Du kan også brugr en foodprocessor, der kan snitte grøntsager meget tyndt.
- Vend fenniklen i fintreven skræl og friskpresset saft fra limen. Skær abrikoserne i tynde skiver, og hak nødderne fint. Skær hvidløg i tynde skiver, og snit ingefæren i fine tændstikker. Vend det hele i salaten sammen med olie, vanilje og fishsauce.
- Vend kardemomme i salaten, og smag til med salt, peber og eddike.
- Pil stilken af de tørrede rosenknopper, og knus dem udover fennikelsalaten. Lad salaten marinere mindst 30 minutter, og servér.
- 285 kcal pr. portion.