Fennikelsalat med et feminint touch

Fennikelsalat med et feminint touch

Delikat salat, der sender dig godt og nærende fra start.

2

Ingredienser

  • 1 stor fennikel
  • 1 økologisk lime
  • 10 tørrede abrikoser, helst usvovlede
  • 5 paranødder
  • ½ fed hvidløg
  • 15– 20 g frisk ingefær
  • 1 spsk ekstra jomfruolivenolie eller koldpresset avocadoolie
  • ¼ vaniljestang, kornene herfra
  • 4–5 dråber fishsauce
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • havsalt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 3– 4 tørrede rosenknopper (kan købes i helsekostforretninger)

Sådan gør du:

  1. Høvl fenniklen i helt tynde skiver med et mandolinjern eller en pålægsmaksine. Du kan også brugr en foodprocessor, der kan snitte grøntsager meget tyndt.
  2. Vend fenniklen i fintreven skræl og friskpresset saft fra limen. Skær abrikoserne i tynde skiver, og hak nødderne fint. Skær hvidløg i tynde skiver, og snit ingefæren i fine tændstikker. Vend det hele i salaten sammen med olie, vanilje og fishsauce.
  3. Vend kardemomme i salaten, og smag til med salt, peber og eddike.
  4. Pil stilken af de tørrede rosenknopper, og knus dem udover fennikelsalaten. Lad salaten marinere mindst 30 minutter, og servér.
  5. 285 kcal pr. portion.

Tip:

Erstat abrikoserne med tørrede dadler og paranødderne med hasselnødder eller mandler, det smager også godt.