Fine peanutflødeboller
Bagt marcipanbund, blødt, vaniljesødt skum, saltet peanutbutter, sprød mørk chokoladeskal og hakkede, saltede peanuts med guldstøv. Intet mindre end den perfekte flødebolle i mine øjne. Den kræver lidt tålmodighed, men er det hele værd.
12-15 stk. flødeboller
Total:1 time 30 minutter
Ingredienser
- Marcipanbunde til flødeboller:
- 100 g marcipan
- Chokoladeskaller til flødeboller:
- 100 g mørk chokolade
- Fyld til flødeboller:
- 50 g peanutbutter
- 1 nip salt
- Vaniljeskum til flødeboller:
- 75 g sukker
- 40 g glukosesirup
- 30 g vand
- ½ vaniljestang, kornene heraf 50 g past. æggehvider
- 1 spsk sukker
- Pynt til flødeboller:
- 50 g mørk chokolade
- saltede peanuts
- 1/2 tsk spiseligt guldstøv
Sådan laver du flødeboller med peanuts:
- Marcipanbunde:
- 1. Rul marcipanen ud mellem to stykker bagepapir, og stik små bunde ud med en rund kageudstikker (knap 5 cm i diameter).
- 2. Bag bundene i ca. 5 minutter ved 200 grader.
- Chokoladeskaller:
- 1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, (og temperer den). Pensl 10 halvkugler (5 cm i diameter) i en silikoneform med chokoladen.
- 2. Sæt formen i køleskabet/fryseren et øjeblik, så chokoladen sætter sig.
- Fyld:
- 1. Bland peanutbutter og salt, og kom lidt saltet peanutbutter i bunden af hver chokoladeskal.
- 2. Sæt formen med chokoladeskallerne tilbage i køleskabet, mens du laver skummet.
- Vaniljeskum:
- 1. Kom sukker, glukosesirup, vand og vaniljekorn i en lille gryde, og bring det i kog. Lad det koge, indtil det har en temperatur på 117 grader. Kom æggehvider og 1 spsk sukker i en skål, og pisk det stift.
- 2. Hæld den 117 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle – under piskning. Pisk videre, indtil skummet er sejt og fast.
- 3. Kom vaniljeskummet i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud i de kolde chokoladeskaller oven på peanutbutteren. Luk flødebollerne med marcipanbundene.
- Pynt:
- 1. Hak peanuts fint, og bland dem med guldstøv. Smør et tyndt lagt smeltet chokolade på en flødebolle, og rul den i de hakkede peanuts.
- 2. Gentag med alle flødeboller. Opbevar flødebollerne i en lufttæt beholder i køleskabet indtil servering.