citronkager med peber og glaze

De fineste små citronbomber

Små citroneksplosioner med sort peber - spejlblanke, gule citronkugler med fuld smæk på syren og strejf af pirrende peber. Geniale som ganerensere eller lille, kæk dessert. De kræver lidt at lave, men jeg lover til gengæld grin og begejstring ved kagebordet!

30 minikager

Total:2 timer

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 125 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 50 g flormelis
  • 75 g smør
  • 1 knivspids salt
  • ½ æg
  • Citronmousse:
  • 2 blade husblas
  • 65 ml citronsaft
  • 65 g sukker
  • 125 ml piskefløde
  • 75 g græsk yoghurt 10 %
  • Glaze:
  • 6 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade, gerne Ivoire 35 % fra Valrhona
  • 100 ml piskefløde
  • 50 ml vand
  • 150 g sukker
  • 150 g glukosesirup
  • 1 vaniljestang, korn heraf
  • 1 knivspids gul pastafarve
  • Pynt: gule skovsyreblomster evt. friskkværnet sort peber

Sådan laver du citronkager med glaze

  1. Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en blender, og blend det hurtigt sammen.
  2. Saml dejen med ægget. Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i mindst 1 time.
  3. Stik små cirkler (4 cm i diameter) ud med en rund kageudstikker, og læg dem på et stykke bagepapir eller en silikonemåtte.
  4. Bag bundene i ovnen ved 175 grader i ca. 10 minutter, til de er fint gyldne, og lad dem køle af.

Sådan laver du citronkager med glaze

  1. Udblød husblassen i koldt vand. Bring citronsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen.
  2. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme citronsirup. Lad siruppen køle af til håndvarm. Pisk fløden til let skum, og vend yoghurten i.
  3. 'Vend først lidt af skummet i den håndvarme citronsirup og derefter forsigtigt resten.
  4. Fordel moussen i små halvkuglesilikoneforme (3 cm i diameter), og kom dem i fryseren i min. 3 timer.

Sådan laver du citronkager med glaze

  1. Udblød husblassen i koldt vand. Hak chokoladen fint, og kom dem i en plastikkande.
  2. Bring fløde, vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme flødeblanding.
  3. Hæld fløden over chokoladen og stavblend glazen. Rør pastafarven i. Dæk overfladen med film, og lad den køle ned til ca. 30 grader.

Sådan laver du citronkager med glaze

  1. Saml de frosne moussehalvkugler to og to, og stik en tandstik ned i hver kugle.
  2. Dyp kuglerne i den ca. 30 grader varme glaze, lad glazen dryppe en smule af, og placer dem på bundene.
  3. Lirk forsigtigt tandstikkerne ud af kuglerne igen.

TIP

Sørg for, at du kun stikker tandstikkerne en smule ned i moussekuglerne, så de nemt kan lirkes ud igen uden fingre på glazen.

Opskriften er fra kogebogen "Majas kager" af Maja Vase, Politikens Forlag, 184 sider, 250 kr.