Fiskemoussaka og nem råkost
Prøv en gang moussaka med fisk i stedet for kød, og bliv overrasket over den gode smag.
Næringsindhold
- Energi pr. person:375 Kcal
Fiskemoussaka og nem råkost til 4 personer
Total:1 time
Ingredienser
- 3 fed hvidløg, hakket
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 tsk estragon
- 1/2 tsk tørret chili
- 1 tsk salt
- 1 tsk stødt muskatnød
- 2 små auberginer eller 3 squash, i alt 600 g
- 800 g ising, torsk eller sej
- 100 g revet ost (max 16%)
- salt og peber
- Råkost:
- 3-4 gulerødder, revet groft
- 1 rød peberfrugt, finthakket
- 1 stor bundt persille, finthakket
- 1 spsk citronsaft
- 3 spsk rapsolie med citron
- salt og peber
- 1 spsk nigella frø ( jomfru i det grønne)
Sådan laver du fiskemousaka
- Tænd ovnen på 225 grader. Bland hvidløg, tomat, estragon, chili, lidt salt og peber samt stødt muskat i en skål. Skær auberginerne i meget tynde skiver. Kom tomatblanding i bunden af et ovnfast fad belagt med bagepapir.
- Læg et lag aubergineskiver ovenpå. Fordel stykker af fisk ovenpå og den resterende tomatsauce.
- Læg aubergineskiver oven på. Drys med revet ost. Kom fadet i ovnen 45-60 min. Dæk evt. fadet med stanniol efter 30 min.
- Råkost:
- Bland grøntsagerne og vend dem i citronsaft, rapsolie og drys med salt og gurkemeje. Rist nigellafrøene på en tør pande i 2-3 min. Ryst løbende panden og fordel del til sidst over.
- Se også opskrift på Orientalske fiskefrikadeller på spyd.