Orientalske fiskedeller på spyd
I disse lækre fiskefrikadeller får du masser af omega-3 og D-vitamin.
Næringsindhold
- Energi pr. person:450 Kcal
4
Ingredienser
- 250 g laks
- 250 g rødspætte eller anden mager fisk
- et bundt frisk mynte (alternativt persille eller basilikum)
- 1 bundt frisk koriander
- 2 fed hvidløg
- 1 løg
- 1 tsk spidskommen
- 1/2 tsk tørret chili
- 1/2 tsk paprika
- 1 gulerod
- 1 æg
- 50 g havreklid
- salt og peber
- 8 træspyd
- 2 spsk olivenolie til stegning.
- Tilbehør: Tortilla og nem rødløgstzatziki
- 200 g fromage frais
- 1 rødløg
- 1 agurk
- 2 spsk olivenolie
Sådan laver du fiskefrikadeller
- Kom alle ingredienser i en foodprocessor. Blend det grundigt til en fiskefars. Form 8 fiskedeller eller 16 små og sæt dem på spyd.
- Steg dem på en pande med olie ca. 4-5 min på hver side. Vend dem løbende. Du kan også brune dem på panden og bage dem færdig i ovnen ved 200 grader.
- Tilbehør: Tortilla og nem rødløgstzatziki
- Hak rødløget meget fint og riv agurken på den grove side af et rivejern. Lad den dryppe af i en si.
- Bland finthakket rødløg, revet agurk, olie, fromage frais og smag til med lidt salt og peber. Lun tortillaerne lige før servering og servér dem til fiskedellerne og tzatzikien.
- Se også opskrift på Lammehals med ramsløg.