Fiskesuppen over dem alle
Fyldig suppe, der egner sig dage, hvor du har god tid
4
Ingredienser
- 1 kg optøede rejer med skal
- 2 spsk olivenolie
- 2 stilke snittet bladselleri
- 1 hakket løg
- 2 hakkede tomater
- 2 fed finthakkede hvidløg
- et par timiankviste
- 1 spsk tomatpuré
- 7 dl vand
- SUPPE:
- 2,5-3 dl fiskefond
- 2,5 dl fløde 9%
- salt, friskkværnet peber
- FYLD:
- de pillede rejer
- 600 g torskefilet i mindre stykker
- 125-150 g laks i mindre stykker
- en håndfuld dampede muslinger
- karse
- SERVERING:
- 300 g fuldkornsbaguette
Sådan gør du:
- Pil rejerne, sæt dem koldt og brug skallerne til grundsuppen. Svits rejeskallerne i den varme olie. Tilsæt alle de hakkede grønsager samt timian og tomatpuré og svits videre i 8-10 minutter under omrøring. Hæld vand ved og lad det hele snurre 20 minutter under låg. Blend hele suppen, purer den gennem en sigte og gem derefter fonden til senere brug. Varm fond og fløde godt igennem og smag til med salt og peber. Læg fiskestykkerne i og damp dem møre i suppen ved svag varme. Vend rejerne i suppen og anret i store skåle med de dampede muslinger. Drys med karse og server med lun baguette.
- Energi pr. person: 660 kcal, fedt 30%, protein 42%, kulhydrat 28%