Flad mave-trøffel

Flad mave-trøffel

En sød og spicy chokoladedessert, fyldt med det sunde fedt fra macadamianødderne.

Ingredienser

  • 18 stk.
  • 150 kcal pr. stk
  • 200 g mørk chokolade, 70-85%
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl flydende oliemargarine med rapsolie eller 45 g smør
  • 100 g macadamianødder
  • 5-10 rosa peberkorn (alt efter hvor meget power du er til)
  • 1 plade sukkerfri hvid chokolade (fx Cavaliers Stevia rice crisp)

Sådan laver du trøffel:

  1. 1/ Smelt den mørke chokolade i et vandbad sammen med fløde og flydende oliemargarine (eller smør).
  2. 2/ Hak nødderne groft. Knus peberkornene i en morter.
  3. 3/ Når chokolademassen er smeltet tilsætter du knust peber, hakkede macadamianødder og hakket sukkerfri hvid chokolade.
  4. 4/ Hæld massen i en silikone-rugbrødsform. Drys med hakkede pistacienødder og evt. rosa peberkorn.
  5. 5/ Stil formen i fryseren i ca. 30 min. Når trøffelmassen er klar, skærer du den i 1 cm tykke stave. Opbevares på køl.
  6. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter