Fødselsdagsboller - nem opskrift
Bløde og luftige boller passer perfekt til en fødselsdagsfest – eller blot en hyggelig komsammen. Med denne opskrift kan du nemt lave lækre, luftige teboller med en blank overflade til fødselsdagen.
Ca. 14 stk.
Ingredienser
- 75 g smør
- 2½ mælk eller vand
- 25 g gær
- 1 æg
- 3 spsk. sukker
- 1 tsk. stødt kardemomme
- ½ tsk. salt
- 500-550 g hvedemel
Endvidere:
- evt. 50-100 g rosiner
- 1 æg til pensling
Tilbehør:
- Smør og marmelade
Sådan bager du fødselsdagsboller
- Smelt smørret, og hæld det i en dejskål. Tilsæt lunkent (maks. 37 grader) mælk eller vand.
- Rør gæren ud i væsken, og tilsæt æg, sukker, kar - demomme og salt. Tilsæt melet (hold lidt tilbage, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Lad den hæve tildækket til dobbelt stør - relse – ca. 1 time).
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, og ælt evt. rosiner i det hele eller halvdelen af dejen. Form dejen til en pølse, og del den i 14 ens stykker. Form dem til boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. 30 min.
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft. Pisk ægget sammen med 1 spsk. vand, og pensl bollerne.
- Bag bollerne i ca. 15 min., til de er gyldne og gennem - bagte. Sæt dem til afkøling på en rist, og nyd dem friskbagte med smør.
Skønne hjemmebagte boller
-
Skønne solskinsboller
-
Cremeboller
-
Luftige teboller med rosiner
-
Chokoladeboller - bagt som brydebrød
-
Lækre boller med nutella & lakrids
-
Wienerbrødsboller med blåbær
-
Hjemmebagte krydderboller
-
Fødselsdagsboller - nem opskrift
-
Boller med chokolade - nem opskrift
-
Boller med kardemomme
-
Boller med fyld og glasur
-
Boller med valnødder