Fragilité med sommerens bær
En fortryllende sommerkage, der kræver lidt arbejde, men er det hele værd.
8
Ingredienser
- 300 g blandende bær
- 100 g sukker
- 1-1½ tsk maizena
- 225 g marcipan
- 1 dl vand
- 2½ dl æggehvide
- 225 g sukker
- 50 g hakkede hasselnødder
- 4 blade husblas
- 4 dl piskefløde
- 100 g hindbær
- 100 g brombær
Sådan laver du fragilité med sommerens bær
- 1. Kog bærrene i en gryde med sukkeret. Kog, til sukkeret er smeltet, plus 3-4 minutter mere. Rør maizena sammen med lidt vand. Hæld det i gryden, og rør, til det bliver godt jævnet. Kom det i en skål med en stor bund, så det hurtigt kan afkøle.
- 2. Rør marcipan sammen med vand, evt. med en elpisker, det er lettest. Pisk æggehviderne let stive sammen med 1½ spsk sukker. Tilsæt herefter resten af sukkeret, til marengskonsistens er opnået.
- 3. Rør 3 store spsk. af den piskede marengs i marcipanmassen, så den bliver lind i konsistensen. Vend herefter resten af den piskede marengs forsigtigt i.
- 4. Smør fragilitémassen ud på to stykker bagepapir, og drys med hakkede hasselnødder.
- 5. Bag bundene 45-50 min ved 160 grader. Tag dem ud, og lad dem afkøle. Vend dem om, og træk forsigtigt bagepapiret af. Skær hver bund i 2 stykker, så du har 4 bunde.
- 6. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Smelt det udblødte husblas i en skål over vandbad. Pisk fløden til skum. Rør hurtigt det smeltede husblas i bærkompotten, og vend det med pisket fløde.
- 7. Læg en bund på et fad, og smør bærcreme på, og fortsæt, til der er 3 lag med creme, og afslut med en bund på toppen. Sæt fragilitékagen i køleskabet, og lad den trække nogle timer.
- 8. Skær kagen i portionsstykker, drys med flormelis, og pynt med friske bær. Læg kagen sammen 2-3 timer før servering, så er bundene stadig let sprøde og seje i det.