Fragilité med sommerens bær

Fragilité med sommerens bær

En fortryllende sommerkage, der kræver lidt arbejde, men er det hele værd.

8

Ingredienser

  • 300 g blandende bær
  • 100 g sukker
  • 1-1½ tsk maizena
  • 225 g marcipan
  • 1 dl vand
  • 2½ dl æggehvide
  • 225 g sukker
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 4 blade husblas
  • 4 dl piskefløde
  • 100 g hindbær
  • 100 g brombær

Sådan laver du fragilité med sommerens bær

  1. 1. Kog bærrene i en gryde med sukkeret. Kog, til sukkeret er smeltet, plus 3-4 minutter mere. Rør maizena sammen med lidt vand. Hæld det i gryden, og rør, til det bliver godt jævnet. Kom det i en skål med en stor bund, så det hurtigt kan afkøle.
  2. 2. Rør marcipan sammen med vand, evt. med en elpisker, det er lettest. Pisk æggehviderne let stive sammen med 1½ spsk sukker. Tilsæt herefter resten af sukkeret, til marengskonsistens er opnået.
  3. 3. Rør 3 store spsk. af den piskede marengs i marcipanmassen, så den bliver lind i konsistensen. Vend herefter resten af den piskede marengs forsigtigt i.
  4. 4. Smør fragilitémassen ud på to stykker bagepapir, og drys med hakkede hasselnødder.
  5. 5. Bag bundene 45-50 min ved 160 grader. Tag dem ud, og lad dem afkøle. Vend dem om, og træk forsigtigt bagepapiret af. Skær hver bund i 2 stykker, så du har 4 bunde.
  6. 6. Læg husblas i blød i en skål med koldt vand. Smelt det udblødte husblas i en skål over vandbad. Pisk fløden til skum. Rør hurtigt det smeltede husblas i bærkompotten, og vend det med pisket fløde.
  7. 7. Læg en bund på et fad, og smør bærcreme på, og fortsæt, til der er 3 lag med creme, og afslut med en bund på toppen. Sæt fragilitékagen i køleskabet, og lad den trække nogle timer.
  8. 8. Skær kagen i portionsstykker, drys med flormelis, og pynt med friske bær. Læg kagen sammen 2-3 timer før servering, så er bundene stadig let sprøde og seje i det.

TIP

Du kan bage bunde og lave kompot dagen i forvejen. Så er det bare at lægge kagen sammen.