Opskrift på frisk tun med sumak og granatæble

Frisk tun med sumak og granatæble

En frisk og let sommerret, der er helt perfekt en lun sommeraften i haven.

1

Ingredienser

  • ¼ granatæble
  • 25 g Multisød
  • 2 spsk Ketjap Manis (sød soja)
  • 2 tsk sumak
  • salt og peber
  • 85 g frisk tun (i et firkantet stykke)
  • 10 g olie til stegning
  • 100 g fennikel
  • salatblade
  • ¼ granatæble

Sådan laver du frisk tun med sumak og granatæble

  1. Start med at komme granatæblekerner i en lille gryde. Tilsæt Multisød og sød soja og kog, til kernerne safter (ca. 3 min). Hæld det igennem en si, så du har en lille portion sauce. Læg sumakken på en tallerken og bland den med lidt salt og peber. Pres tunen ned i sumakblandingen, så overfladen er dækket. Varm en lille pande op med fedtstoffet og steg tunen hurtigt ved høj varme. Steg, så ydersiden har fået farve, og tunen stadig er rå inden i. Tag tunen af panden og skær stykket i skiver. Striml fenniklen helt fint på et mandolinjern og læg dem og salaten i et fad med tunskiverne ovenpå. Fordel saucen henover, drys med granatæblekerner og server straks.
  2. Tip: Saucen skal helst være lun, men den kan også bruges kold. Kan du ikke få sumak, kan citron give noget af smagen.
  3. Se også opskrift på grøntsagscrudité med sennepsvinaigrette, sprødt brød og æg.