Glutenfri pebernødder

Glutenfri pebernødder

Byd julen velkommen med en skål glutenfri pebernødder. Se her, hvordan du bager den klassiske julesmåkage i en glutenfri version:

Ca. 160 stk. pebernødder

Ingredienser

  • Glutenfri pebernødder
  • 125 g smør
  • 75 g sukker
  • 50 g farin
  • 1 æg
  • 250 g glutenfri mel, se tip
  • 1/2 tsk hjortetaksalt (eller 1 tsk glutenfri bagepulver)
  • 1/2 tsk st. ingefær
  • 1/2 tsk st. kanel
  • 1/2 tsk st. nelliker
  • 1/2 tsk st. peber

Sådan laver du glutenfri pebernødder

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rør smør, sukker og farin godt sammen og rør ægget i.
  2. Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggemassen.
  3. Saml dejen og del den i 8 portioner. Tril dem til pølser og skær hver pølse i ca. 20 stykker.
  4. Tril dem til kugler og læg dem på bageplader med bagepapir.
  5. Bag dem 10-15 min. og sæt dem til afkøling på en rist.
  6. Opbevar i kagedåser.

Tip

Du kan selv blande glutenfri mel af 3 dl rismel og 1 dl kartoffelmel. Andre glutenfrie meltyper er f.eks. boghvedemel, hirsemel, kikærtemel, majsmel, quinoamel, sojamel og tapiocamel. Disse kan bruges alene eller blandes. Smag dig frem til, hvilke meltyper, du bedst kan lide. Glutenfri bagepulver blander du af 1 spsk natron, 2 spsk vinsyre og 2 spsk majsstivelse.