Go-mave-grød

Denne grød er rigtig god for din fordøjelse pga. indholdet af fibre fra havreklid og hørfrø. Kvarken sikrer, at du får protein, som både løfter din forbrænding og sikre et stabilt blodsukker.

1

Ingredienser

  • 35 g bygflager
  • 2 spsk hørfrø
  • 1 spsk havreklid
  • 10 g hasselnøddeflager
  • 10 g tørret abrikos
  • 2 dl vand
  • 3-4 skiver pære (20 g)
  • 50 g kvark
  • 5 dråber flydende sødemiddel
  • 10 g hasselnøddeflager eller hasselnødder, hakket
  • evt. lidt stødt kanel

Sådan gør du:

  1. Kom bygflager, hørfrø, havreklid, og hasselnøddeflager i en gryde. Kom vand på og lad grøden simre ca. 5-8 min. Rør løbende. Grøden skal have en tyk konsistens, når den er færdig.
  2. Skær pæren i skiver eller tern. Rør kvark med flydende sød. Server grøden toppen med sød kvarkcreme og skiver af pære.
  3. Drys med stødt kanel og hakkede hasselnødder eller hasselnøddeflager på toppen.
  4. Prøv også mandelboller

Tip

Stil evt. grøden i blød aftenen før. Bygflager kan erstattes med rugflager.

Lav evt en stor portion grødblanding og opbevar den i en beholder. På den måde kan du tage 75 gram grødblanding, i stedet for at skulle blande det hver gang.

300 kcal pr portion