Mandelboller

Et morgenbrød fyldt med sunde meltyper, der ikke forstyrrer din blodsukkerbalance.

Ingredienser

  • 22 stk.
  • 20 g gær
  • 4 dl vand
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 100 g mandelmel
  • 250 g hvid hvede
  • 50 g hvedeklid eller havreklid
  • 4 spsk rapsolie.
  • 30 g mandelflager eller pistacienøddemel (hele pistacienødder som blendes til mel i minihakker).

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt salt, kanel, mandelmel, hvid hvede, klid og olie. Rør grundigt. Hæv et lunt sted i ca. 6 timer.
  2. Lav 22 boller med en ske på en bageplade. Dyp evt. skeen i vand løbende, så dejen ikke hænger ved eller fordel dejen i muffinsforme, (fx stjerne eller hjerteforme.) Top med mandelflager eller pistacenøddemel.
  3. Bag ved 200 grader i ca. 15-20 min.
  4. 75kcal pr. stk.
  5. Prøv også granatæbleskyr med nøddedrys
  6. Få mere inspiration til skønne slankeopskrifter på altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/

Tip

Server en bolle med 1-2 skiver skinke og 1 tyk skive ost 17%, lidt agurk og et blødkogt æg.

I alt 250 kcal.