Mandelboller
Et morgenbrød fyldt med sunde meltyper, der ikke forstyrrer din blodsukkerbalance.
Ingredienser
- 22 stk.
- 20 g gær
- 4 dl vand
- ½ tsk salt
- 1 tsk kanel
- 100 g mandelmel
- 250 g hvid hvede
- 50 g hvedeklid eller havreklid
- 4 spsk rapsolie.
- 30 g mandelflager eller pistacienøddemel (hele pistacienødder som blendes til mel i minihakker).
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt salt, kanel, mandelmel, hvid hvede, klid og olie. Rør grundigt. Hæv et lunt sted i ca. 6 timer.
- Lav 22 boller med en ske på en bageplade. Dyp evt. skeen i vand løbende, så dejen ikke hænger ved eller fordel dejen i muffinsforme, (fx stjerne eller hjerteforme.) Top med mandelflager eller pistacenøddemel.
- Bag ved 200 grader i ca. 15-20 min.
- 75kcal pr. stk.
- Prøv også granatæbleskyr med nøddedrys
- Få mere inspiration til skønne slankeopskrifter på altfordamerne.dk/opskrifter/sund--slank/