Græskarkernebrød
Ingredienser
- 2 brød:
- 4,2 dl koldt vand
- ½ dl surdej
- 10 g gær
- 400 g hvedemel
- 140 g grahamsmel
- 15 g salt
- 100 g græskarkerner
- lidt olie
- 200 g hakkede græskarkerner
Sådan gør du
- Dag 1: Rør vand, surdej og gær godt sammen. Tilsæt hvedemel, grahamsmel og salt, og ælt dejen blank og elastisk. Ælt til sidst forsigtigt de hele græskarkerner i dejen. Kom dejen i en stor, oliesmurt skål med låg, sæt den i køleskabet, og lad den hæve i 24 timer.
- Dag 2: Vend dejen ud på et meldrysset bord, og drys den med de hakkede græskarkerner. Hak eller skær dejen i 2 lige store dele, og læg dem straks på en forvarmet bageplade med bagepapir.
- Bag brødene ved 250 grader i ca. 25 minutter. Flyt dem over på en bagerist, og lad dem køle af.
PRØV OGSÅ: Sprøde brød med 2 slags dip