Græskarsuppe med æble, vanilje og karry
Græskar indeholder både Beta-caroten, B-vitamin og C-vitamin. Græskar og æble supplerer hinanden godt ved æblets sødme og syre og græskaret bløde, søde og cremede smag.
4
Ingredienser
- 1 mellemstort hokkaido-græskar
- 1 løg
- 1 æble
- 2 gulerødder
- 2 kartofler
- ½ liter grøntsagsbouillon
- 1 tsk mild karry
- ½ stang vanilje
- olie
- salt
- peber.
Sådan laver du græskarsuppe:
- 1. Skræl græskar med en kartoffelskræller og fjern kernerne. Skær græskaret i store stykker. Skær ligeledes løg, æbler og gulerødder i mellemstore stykker.
- 2. Steg løgene gyldne i olie på en pande og tilsæt dernæst karry.
- 3. Tilsæt græskar og lad det stege med i et par minutter og tilsæt så bouillon, æbler, kartofler og gulerødder.
- 4. Lad retten simre i 20 minutter. Tilsæt vaniljestang og lad det simre i yderligere10 min.
- 5.Tag vaniljestangen op og blend alle ingredienserne til en cremet suppe.
- Smag til med salt og peber.