Græskarsuppe med æble, vanilje og karry

Græskarsuppe med æble, vanilje og karry

Græskar indeholder både Beta-caroten, B-vitamin og C-vitamin. Græskar og æble supplerer hinanden godt ved æblets sødme og syre og græskaret bløde, søde og cremede smag.

4

Ingredienser

  • 1 mellemstort hokkaido-græskar
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 gulerødder
  • 2 kartofler
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk mild karry
  • ½ stang vanilje
  • olie
  • salt
  • peber.

Sådan laver du græskarsuppe:

  1. 1. Skræl græskar med en kartoffelskræller og fjern kernerne. Skær græskaret i store stykker. Skær ligeledes løg, æbler og gulerødder i mellemstore stykker.
  2. 2. Steg løgene gyldne i olie på en pande og tilsæt dernæst karry.
  3. 3. Tilsæt græskar og lad det stege med i et par minutter og tilsæt så bouillon, æbler, kartofler og gulerødder.
  4. 4. Lad retten simre i 20 minutter. Tilsæt vaniljestang og lad det simre i yderligere10 min.
  5. 5.Tag vaniljestangen op og blend alle ingredienserne til en cremet suppe.
  6. Smag til med salt og peber.