Grillkylling med hvidløgsyoghurt og sprød salat

Grillkylling med hvidløgsyoghurt og sprød salat

Grillet kylling er et sikkert sommerhit. Her er den blevet vendt i en lækker marinade og serveret med sprød sommertopping og hvidløgsyoghurt.

Grillkylling med hvidløgsyoghurt og sprød salat til 4 personer

Ingredienser

  • Grillkylling:
  • 1 kylling
  • 2-3 spsk tamari
  • ¼ citron, saften heraf
  • lidt salt
  • 1 spsk olivenolie
  • Hvidløgsyoghurt:
  • 3 dl græsk yoghurt 10% eller yoghurt naturel
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • salt og peber
  • Topping:
  • ½ rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • ½ potte frisk basilikum
  • 1 spsk kapers
  • 1 spsk lidt eddike
  • f.eks. æbleeddike
  • 3 spsk olivenolie
  • Tilbehør:
  • bitre salater med en god olie-eddike-dressing og fintrevet parmesan

Sådan laver du grillkylling

  1. Grillkylling: Parter kyllingen, og mariner med tamari, citronsaft, salt og olivenolie.
  2. Grill kyllingestykkerne, til de er gennemstegte cirka 30 minutter.
  3. Du kan også ovnstege kyllingestykkerne 40 minutter ved 200 grader, til de er færdigtilberedte.
  4. Hvidløgsyoghurt: Rør græsk yoghurt med dijonsennep, hvidløg, salt og peber.
  5. Topping: Pil og hak rødløget fint, og skær peberfrugten i små tern.
  6. Pluk og hak basilikum fint.
  7. Bland peberfrugt med løg, basilikum, kapers, æbleeddike og olivenolie.
  8. Kom peberfrugttopping over kyllingestykkerne, og server dem med hvidløgsyoghurt og sprød salat.