Lammekølle på grill

Grillstegt lammekølle med agurkesalat

Det er hyggeligt at samle venner og familie i festligt lag omkring grillen. Her lægger vi lammekølle på grillen og serverer med hjemmelavet agurkesalat og nye kartofler.

Lammekølle på grill til 4-6 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 1 udbenet lammekølle (ca. 1 kg) - se her, hvordan du udbener en lammekølle
  • 2 spsk. friskhakket timian
  • 2 spsk. friskhakket rosmarin
  • 2 spsk. hakket persille
  • 3 fed hvidløg
  • 1 citron (øko)
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • Agurkesalat:
  • 1-2 agurker
  • 2½ dl græsk yoghurt
  • frisk mynte
  • salt og peber
  • Tilbehør: 1 kg nye kartofler

Sådan griller du en lammekølle

  1. BLAND timian, rosmarin, persille, finthakket hvidløg og fintrevet citronskal sammen, og tilsæt 1-2 spsk. citronsaft, olivenolie, salt og peber.
  2. DEL lammekøllen i 2 stege, og skær en lomme i hver. Smør dem ind- og udvendigt med marinaden, og snør stegene sammen. Læg dem i køleskabet 6-24 timer – gerne i fryseposer.
  3. SKRÆL agurkerne stribede, og halvér dem på langs. Skrab kernerne ud, og skær dem i skrå skiver. RØR yoghurt sammen med friskhakket mynte, salt og peber, og vend agurkerne i.
  4. STEG kødet på en varm grill ved indirekte varme til centrumstemperaturen er ca. 60 grader – det tager 25-45 min.
  5. KOG skrubbede kartofler i letsaltet vand 8 min. Træk dem på spyd, pensl med olie, og steg dem på grillen i 8-10 min.
  6. SKÆR kødet i tynde skiver, og servér med kartofler og agurkesalat.