Grillstegt lammekølle med agurkesalat
Det er hyggeligt at samle venner og familie i festligt lag omkring grillen. Her lægger vi lammekølle på grillen og serverer med hjemmelavet agurkesalat og nye kartofler.
Lammekølle på grill til 4-6 personer
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1 udbenet lammekølle (ca. 1 kg) - se her, hvordan du udbener en lammekølle
- 2 spsk. friskhakket timian
- 2 spsk. friskhakket rosmarin
- 2 spsk. hakket persille
- 3 fed hvidløg
- 1 citron (øko)
- 1-2 spsk. olivenolie
- salt og peber
- Agurkesalat:
- 1-2 agurker
- 2½ dl græsk yoghurt
- frisk mynte
- salt og peber
- Tilbehør: 1 kg nye kartofler
Sådan griller du en lammekølle
- BLAND timian, rosmarin, persille, finthakket hvidløg og fintrevet citronskal sammen, og tilsæt 1-2 spsk. citronsaft, olivenolie, salt og peber.
- DEL lammekøllen i 2 stege, og skær en lomme i hver. Smør dem ind- og udvendigt med marinaden, og snør stegene sammen. Læg dem i køleskabet 6-24 timer – gerne i fryseposer.
- SKRÆL agurkerne stribede, og halvér dem på langs. Skrab kernerne ud, og skær dem i skrå skiver. RØR yoghurt sammen med friskhakket mynte, salt og peber, og vend agurkerne i.
- STEG kødet på en varm grill ved indirekte varme til centrumstemperaturen er ca. 60 grader – det tager 25-45 min.
- KOG skrubbede kartofler i letsaltet vand 8 min. Træk dem på spyd, pensl med olie, og steg dem på grillen i 8-10 min.
- SKÆR kødet i tynde skiver, og servér med kartofler og agurkesalat.
7 lækre opskrifter på lammekølle
-
Sådan laver du den perfekte lammekølle
-
Lammekølle med citrontimian og perleotto med butternut
-
Lammekølle med krydderurter, grov tzatziki og bagte tomater
-
Lammekølle med gremolata
-
Lammekølle med blommetomater, marineret i honning, rosmarin og hvidløg
-
Marineret lammekølle med dukkah-yoghurt
-
Opskrift på lammekølle