lammefrikadeller

Lammefrikadeller med myntesovs og rispilaf med aubergine

Sovsen er legeret med æg og yoghurt og smager skønt til både de krydrede lammefrikadeller og den lækre rispilaf.

Lammefrikadeller til 4 personer

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Koge-/stegetid: 30 min.
  • Frikadeller:
  • 500 g hakket lammekød (eller kalve-/svinekød)
  • 1 tsk. groft salt
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. rasp
  • 1 æg
  • 1 tsk. garam masala (eller karry)
  • peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • ¼ liter bouillon
  • Rispilaf:
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 10 g frisk ingefær
  • 1 spsk. olivenolie
  • 250 g basmatiris
  • ½ liter bouillon (eller vand + ½ tsk. salt)
  • 1-2 auberginer
  • 1-2 spsk. olivenolie
  • Myntesovs:
  • 1 æg
  • ¼-½ liter græsk yoghurt (10%)
  • 1 bundt frisk mynte

Frikadeller:

  1. Rør kødet sejt med salt, og tilsæt revet løg, knust hvidløg, rasp, æg, garam masala og friskkværnet peber. Form farsen til 20- 24 kødboller, og læg dem på et fad smurt med olie.
  2. Brun frikadellerne på alle sider i en dyb pande med olie. Tilsæt bouillon, og giv det et opkog. Skru ned for varmen, og lad dem simre under låg i 5-7 min.

Rispilaf:

  1. Rens løg, hvidløg, chili og ingefær, og hak dem fint. Steg dem blanke i en gryde med olie i 3-5 min., og tilsæt risene. Vend godt rundt, og tilsæt bouillon og salt. Giv det et opkog, skru ned, og lad det simre under låg, til risene er møre – ca. 10 min. (se tip).
  2. Skær auberginerne i små terninger, og steg dem gyldne på en varm pande med olie – evt. ad flere omgange. Krydr med salt og peber, og vend dem sammen med risene.

Myntesovs:

  1. Pisk æg og yoghurt sammen i en lille gryde, og pisk den siede bouillon fra frikadellerne i lidt ad gangen. Pisk det over varmen, til det tykner – det må ikke koge!
  2. Tilsæt masser af friskhakket mynte, og smag til med salt og peber.
  3. Hæld sovsen over frikadellerne, og servér med rispilaf.