Grøntsager i rød karry
De skønne perlerug er polerede rugkerner, der er ret hurtige at koge. De passer godt til retten, for de kan suge saucen lidt ligesom ris. De smager så dejligt og er knassunde.Du kan også servere korn, fuldkornsris eller f.eks. boghvedenudler til denne karry.
Hovedret 3-4
Ingredienser
- 2 dl perlerug
- 2 søde kartofler
- lidt olivenolie
- 2 spsk rød karry pasta (eller efter smag)
- 2 fed hvidløg, i tynde skiver
- 1 spsk revet ingefær
- 2 dl kokosmælk
- 3-4 dl grøntsagsbouillon
- saft af 1 lime
- 2 spsk fiskesauce
- 1 tsk agavesirup eller et nip sukker
- 1 bundt broccoli
- 1 rødløg
- 1 bundt forårsløg
- 2 håndfulde koriander
- 75 g rå cashewnødder
- 2 spsk ristede sesamfrø
Sådan gør du
- Skyl perlerugen, og kog den mør i usaltet vand, til den er mør, ca. 15-20 minutter.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern, ca. 1 x 1 cm.
- Sauter de søde kartofler i olie i en varm gryde eller wok. De skal ikke tage farve, men må gerne få 3-4 minutter, så de næsten er møre.
- Kom karry, hvidløg, ingefær og kokosmælk på. Kog op, og kom bouillon på. Smag til med limesaft og fiskesauce og agave. Lad retten simre i 5-6 minutter. Skær broccolien i mundrette buketter, og skær løget i både. Kom begge dele i saucen, og lad det dampe under låg i 2-3 minutter. Smag til igen.
- Snit forårsløg og koriander. Vend løgene i retten, og tag wokken af varmen. Rist cashews og sesamfrø (hver for sig) på en tør, varm pande. Server din grøntsagskarry med korn og toppet med koriander, sesam og cashews.
PRØV OGSÅ: Blomkåls-salat med citron og basilikum
PRØV OGSÅ: Rørt tatar med ramsløgscreme
PRØV OGSÅ: Agurkesalat med feta og granatæble