Rørt tatar med ramsløgscreme

Rørt tatar med ramsløgscreme

Rørt tatar bliver endnu mere luksus, når det bliver smukt anrettet i sprøde salatblade.

4

Ingredienser

  • 8-10 små hapser
  • Rørt tatar:
  • 250 g oksekød til tatar
  • 2 æggeblommer
  • 1 skalotteløg
  • bredbladet persille
  • 8-10 cornichoner
  • 1-2 spsk kapers
  • 1 spsk peberrod
  • 1 spsk grovkornet dijon-sennep
  • 1 spsk koldpresset olivenolie
  • 1-2 tsk tabasco
  • salt og friskkværnet peber
  • 8-10 hjertesalatblade
  • Ramsløgscreme:
  • 1½ dl mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 5-7 blade ramsløg
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1 tsk Sukrin 

Sådan gør du

  1. Rørt tatar:
  2. Kom kødet i en skål, og rør æggeblommerne godt ind i kødet.
  3. Hak skalotteløg, persille, cornichoner og kapers fint, riv peberroden, og kom det hele i skålen sammen med de resterende ingredienser, og rør godt rundt.
  4. Smag tataren til, og juster eventuelt med sennep, tabasco, salt og peber, til du synes, den er tilpas stærk.
  5. Ramsløgscreme:
  6. Blend alle ingredienserne i en blender eller i en mini-hakker.
  7. Anret den rørte tatar på hjertesalatblade, og server ramsløgscremen ved siden af. Spis den, som den er, eller server den med skiver af kernebrød. 
PRØV OGSÅ: Tun tatar med mango