Rørt tatar med ramsløgscreme
Rørt tatar bliver endnu mere luksus, når det bliver smukt anrettet i sprøde salatblade.
4
Ingredienser
- 8-10 små hapser
- Rørt tatar:
- 250 g oksekød til tatar
- 2 æggeblommer
- 1 skalotteløg
- bredbladet persille
- 8-10 cornichoner
- 1-2 spsk kapers
- 1 spsk peberrod
- 1 spsk grovkornet dijon-sennep
- 1 spsk koldpresset olivenolie
- 1-2 tsk tabasco
- salt og friskkværnet peber
- 8-10 hjertesalatblade
- Ramsløgscreme:
- 1½ dl mayonnaise
- 1 fed hvidløg
- 5-7 blade ramsløg
- 1 tsk hvidvinseddike
- 1 tsk Sukrin
Sådan gør du
- Rørt tatar:
- Kom kødet i en skål, og rør æggeblommerne godt ind i kødet.
- Hak skalotteløg, persille, cornichoner og kapers fint, riv peberroden, og kom det hele i skålen sammen med de resterende ingredienser, og rør godt rundt.
- Smag tataren til, og juster eventuelt med sennep, tabasco, salt og peber, til du synes, den er tilpas stærk.
- Ramsløgscreme:
- Blend alle ingredienserne i en blender eller i en mini-hakker.
- Anret den rørte tatar på hjertesalatblade, og server ramsløgscremen ved siden af. Spis den, som den er, eller server den med skiver af kernebrød.
PRØV OGSÅ: Tatar med brøndkarse og peberrod
PRØV OGSÅ: Tun tatar med mango
PRØV OGSÅ:Røget makrel-tatar med radiser og ærter