Grøntsagskorma
Normalt er korma ikke så stærk. Men i Louisa Lorangsversion er der skruet op for krydderierne. Server gerne en sød chutney til. For eksempel en mangochutney.
4-8
Ingredienser
- 3 spsk friskrevet kokos
- 20 g rå cashewnødder
- 1 tsk korianderfrø
- 3 fed hvidløg
- 15 g ingefær
- 3 små, tørrede chilier (evt. uden frø)
- ½ tsk fennikelfrø
- 2 nelliker
- 2 tsk hvide birkes
- 1 dl vand
- Desuden
- 2 bagekartofler
- 300 g grønne bønner
- 1 løg
- 2 tomater, i tern
- 3 spsk tyk yoghurt, 10 %
- 3-4 dl vand
- salt
- evt. ½ - 1 tsk asafoentida*
- lidt hakket koriander
Sådan gør du
- Blend kokos, cashewnødder, korianderfrø, hvidløg, ingefær, chili, fennikelfrø, nelliker, birkes og vand til en masse i en foodprocessor eller en minihakker. Sæt den til side.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern. Sauter dem i olie og ghee** (klaret smør) i en stor, varm gryde. Lad dem få varmen under omrøring, så de ikke tager for meget farve, men sauter alligevel i cirka 8 minutter, til de er næsten møre. Nip bønnerne, og skær løget i både, og kom begge dele ved. Lad det sauterer kort. Tilsæt krydderpastaen sammen med tomat og yoghurt, og kog op. Spæd med vand efter behov, og lad det hele simre i cirka 1 minut. Smag til med salt og eventuelt asafoentida, og kog op igen. Server med et drys koriander.
PRØV OGSÅ: Louisa Lorangs 5 indiske livretter
PRØV OGSÅ:Mynte-chutney