Grøntsagssuppe på bagte rodfrugter

Grøntsagssuppe på bagte rodfrugter

Få bugt med både de knap så knasende grøntsager i bunden af skuffen og grøntsagsresterne fra dagen før.

Ingredienser

  • 4 skiver brød, gerne tørt
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 1,2 l kogende bouillon
  • – hjemmelavet eller købt
  • 600 g bagte rodfrugter, f.eks. rødbeder, kartofler og jordskokker
  • 50 g smør
  • salt, peber og æbleeddike til tilsmagning
  • 1 dl cremefraiche 38%

Sådan gør du:

  1. Riv brødskiverne fra hinanden, og bag brødsmulderet sprødt i en 200 grader varm ovn i ca. 10 minutter. Dryp med olivenolie, drys med salt, og sæt til side.
  2. Kom kogende bouillon, smør og rodfrugter i en blender, og blend suppen rigtigt godt igennem. Du kan også blende med en stavblender direkte i gryden. Er dine rodfrugter rå, så kog dem møre i bouillonen, inden du blender. Smag til med salt, peber og eddike, og varm suppen igennem i gryden.
  3. Servér den varme suppe med cremefraiche og brødcroutoner på toppen.
SE OGSÅ OPSKRIFTEN PÅ: Kartoffeltortilla med grøn sauce