Kartoffeltortilla med grøn sauce
Brug alt det, du har af tilberedte grøntsags- og kødrester, samt de sidste bidder pålæg til denne spanske æggekage.
Ingredienser
- Lidt olivenolie
- 250 g kogte kartofler
- 250 g rester af tilberedt kød, grøntsager og rester af skåret pålæg
- 8 æg
- ½ dl mælk
- 1 tsk salt
- Grøn sauce:
- 2 dl cremefraiche, yoghurt eller en anden rest syrnet mælkeprodukt
- 1 dl grønt – f.eks. persille, salat, grønkål eller andet, finthakket
- 4 spsk syltede agurker, cornichoner, asier eller agurkesalat, finthakkede
- ½ løg, fintrevet
- salt og peber
Sådan gør du:
- Varm olien op på en pande. Skær kartofler og øvrige rester i små tern, kom det hele på panden, og steg, til det er gyldent. Rør imens æggene sammen med mælk og salt i en skål. Hæld pandens indhold over i skålen, og vend det hele sammen.
- Hæld blandingen tilbage på panden, og lad tortillaen stege ved mellem-varme, til æggene er næsten faste – ca. 10 minutter. Vend tortillaen ud på en stor tallerken eller et stort grydelåg, lad den glide tilbage på panden, og tilbered den anden side.
- Rør alle ingredienser til den grønne sauce sammen, smag til med salt og peber, og servér sammen med den varme tortilla + evt. en skive stærk pølse, lidt grøn salat og et godt brød.
SE OGSÅ: Tærte med fennikel og bacon