Tortilla

Kartoffeltortilla med grøn sauce

Brug alt det, du har af tilberedte grøntsags- og kødrester, samt de sidste bidder pålæg til denne spanske æggekage.

Ingredienser

  • Lidt olivenolie
  • 250 g kogte kartofler
  • 250 g rester af tilberedt kød, grøntsager og rester af skåret pålæg
  • 8 æg
  • ½ dl mælk
  • 1 tsk salt
  • Grøn sauce:
  • 2 dl cremefraiche, yoghurt eller en anden rest syrnet mælkeprodukt
  • 1 dl grønt – f.eks. persille, salat, grønkål eller andet, finthakket
  • 4 spsk syltede agurker, cornichoner, asier eller agurkesalat, finthakkede
  • ½ løg, fintrevet
  • salt og peber

Sådan gør du:

  1. Varm olien op på en pande. Skær kartofler og øvrige rester i små tern, kom det hele på panden, og steg, til det er gyldent. Rør imens æggene sammen med mælk og salt i en skål. Hæld pandens indhold over i skålen, og vend det hele sammen.
  2. Hæld blandingen tilbage på panden, og lad tortillaen stege ved mellem-varme, til æggene er næsten faste – ca. 10 minutter. Vend tortillaen ud på en stor tallerken eller et stort grydelåg, lad den glide tilbage på panden, og tilbered den anden side.
  3. Rør alle ingredienser til den grønne sauce sammen, smag til med salt og peber, og servér sammen med den varme tortilla + evt. en skive stærk pølse, lidt grøn salat og et godt brød.