Grove galettes

Grove galettes

Disse små galettes er perfekte som nem aftensmad sammen med en let sprød salat.

4

Ingredienser

  • Dej:
  • 65 g blødt smør
  • 35 yoghurt naturel
  • 110 g fuldkornsmel, f.eks. speltmel
  • 100 g hvid hvedemel
  • 0,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • Fyld:
  • 250 g kylling, inderfilet
  • 200 g tomat
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 1 håndfuld frisk oregano
  • salt og peber
  • 40 g parmesan

Sådan gør du

  1. 1/ Alle ingredienserne til dejen kommes i en foodprocessor eller æltes i hånden – dejen skal være smidig og hænge sammen, men lad være med at arbejde for meget med dejen.
  2. 2/ Skær kylling og tomat i små stykker, og varm olie op på en pande. Svits kylling og tomat sammen med revet hvidløg og grofthakket oregano i ca. 3-4 min. Krydr med salt og peber.
  3. 3/ Rul tærtedejen ud til fire små cirkler, og fordel fyldet i midten. Riv parmesanen henover. Kanterne foldes op, så fyldet dækkes en anelse. Bages ved 200 grader i ca. 20-25 min. Servér med lidt grønt til.
  4. [430 kcal pr. stk.]