Bulgursalat med æble, chili og feta

Bulgursalat med æble, chili og feta

En dejlig mættende frokostsalat – eller du kan servere den som tilbehør til lam eller oksekød.

4

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 3½ dl vand
  • lidt salt
  • 2 æbler
  • 2-3 stilke bladselleri
  • 100 g fetaost, f.eks. fra Knuthenlund
  • 3 spsk æbleeddike
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½ tsk hakket chili
  • lidt salt
  • 3 spsk finthakket rødløg
  • 2 spsk finthakket purløg

  1. Kom bulgur, vand og salt i en gryde, og lad det simre under låg i 5 min – tag det væk fra varmen, og lad det trække 10 min. Afkøl den kogte bulgur.
  2. Skær æblerne i både og bladselleri i tynde skiver. Smuldr fetaosten i mindre stykker.
  3. Rør æbleeddike sammen med olivenolie, chili og salt. Rør dressingen i bulguren, og krydr med salt og peber og evt. lidt ekstra eddike. Vend bulguren med æbler, bladselleri og rødløg.
  4. Anret på et fad, og drys med feta og purløg.
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter