Bulgursalat med æble, chili og feta
En dejlig mættende frokostsalat – eller du kan servere den som tilbehør til lam eller oksekød.
4
Ingredienser
- 2 dl bulgur
- 3½ dl vand
- lidt salt
- 2 æbler
- 2-3 stilke bladselleri
- 100 g fetaost, f.eks. fra Knuthenlund
- 3 spsk æbleeddike
- 2 spsk olivenolie
- 1½ tsk hakket chili
- lidt salt
- 3 spsk finthakket rødløg
- 2 spsk finthakket purløg
- Kom bulgur, vand og salt i en gryde, og lad det simre under låg i 5 min – tag det væk fra varmen, og lad det trække 10 min. Afkøl den kogte bulgur.
- Skær æblerne i både og bladselleri i tynde skiver. Smuldr fetaosten i mindre stykker.
- Rør æbleeddike sammen med olivenolie, chili og salt. Rør dressingen i bulguren, og krydr med salt og peber og evt. lidt ekstra eddike. Vend bulguren med æbler, bladselleri og rødløg.
- Anret på et fad, og drys med feta og purløg.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Grønkålssalat med frugt, nødder og bacon