Gul peberfrugtsuppe med sprøde tapenadestænger
Den skønneste dybgule, fløjsbløde og smagfulde suppe. Her får du opskriften på en lækker vegetarisk suppe med peberfrugter og søde kartofler. Suppen blendes og bliver fløjlblød og lækker - og så får den også den fineste gule farve. Du serverer suppen med lækre hjemmebagte tapenadestænger, som du laver af færdig pizzadej. Nemt og enkelt og superlækkert. Få opskriften på den skønne suppe med peberfrugt her:
Peberfrugtssuppe til 4 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
Det skal du bruge:
- 3 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 6 gule eller orange peberfrugter
- 2 mellemstore søde kartofler, alternativt almindelige kartofler
- 1 liter kyllingefond/bouillon
- saft fra en citron eller et skvæt eddike
- salt og friskkværnet peber
- et drys sukker
- citronsaft
- 1 firkantet, færdigkøbt pizzadej
- 1 lille glas sort oliventapenade
- olivenolie
Sådan laver du gul peberfrugtsuppe
- Hak skalotteløg og hvidløg fint og sauter det i lidt olivenolie ved svag varme. Skær peberfrugterne i store tern.
- Skræl kartoflerne og skær dem i mellemstore tern. Sauter det med løgene, og lad det svitse et par min. Hæld fonden ved og lad suppen simre under låg i ca. 30 min.
- Tænd ovnen på 200 grader, rul pizzadejen ud til en flad firkant og spred tapenaden ud over.
- Skær en strimmel på ca. 1,5 cm bredde, saml strimlen på midten med tommel- og pegefinger og snur rundt fra den samlede ende, til de to strimler mødes i modsatte ende.
- Læg strimlerne på bagepapir og bag dem i ca. 10-15 min til de er gyldne og sprøde. Dryp de færdige stænger med olivenolie, og lad dem køle lidt ned, mens suppen gøres færdig.
- Blend suppen til en cremet konsistens. Smag til med salt, friskkværnet peber, lidt sukker og evt æbleeddike eller citronsaft.
- Servér suppen dryppet med god olivenolie og hertil de sprøde tapenadestænger.