Gulerodssalat med æble og ukrudt
En anderledes salat, hvor du bruger naturen, der er lige uden for døren.
2
Ingredienser
- 3 gulerødder
- 2 æbler
- 1 skalotteløg
- 1 lille håndfuld mælkebøtteknopper
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
- 1 lille håndfuld unge skvalderkål
- 4-5 små røllikeblade - groftplukket
- Dressing:
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- ½ spsk flydende honning
- lidt salt og cayennepeber
Sådan laver du gulerodssalat med ukrudt
- Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler og riv æblerne groft. Snit skalotteløget i tynde skiver eller små tern.
- Rør olivenolie, æbleeddike, honning, lidt salt og cayennepeber sammen.
- Steg mælkebøtteknopperne på en pande med lidt olivenolie et par minutter og krydr med salt og peber.
- Bland gulerødder, æbler og skalotteløg sammen med dressingen, og vend mælkebøtteblade, stegte mælkebøtteknopper, skvallerkål og lidt plukket røllike i salaten.
- Prøv salaten til…
- Kylling eller andet kød