Opskrift på gulerodssalat med æble og ukrudt

Gulerodssalat med æble og ukrudt

En anderledes salat, hvor du bruger naturen, der er lige uden for døren.

2

Ingredienser

  • 3 gulerødder
  • 2 æbler
  • 1 skalotteløg
  • 1 lille håndfuld mælkebøtteknopper
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 lille håndfuld unge skvalderkål
  • 4-5 små røllikeblade - groftplukket
  • Dressing:
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleeddike
  • ½ spsk flydende honning
  • lidt salt og cayennepeber

Sådan laver du gulerodssalat med ukrudt

  1. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler og riv æblerne groft. Snit skalotteløget i tynde skiver eller små tern.
  2. Rør olivenolie, æbleeddike, honning, lidt salt og cayennepeber sammen.
  3. Steg mælkebøtteknopperne på en pande med lidt olivenolie et par minutter og krydr med salt og peber.
  4. Bland gulerødder, æbler og skalotteløg sammen med dressingen, og vend mælkebøtteblade, stegte mælkebøtteknopper, skvallerkål og lidt plukket røllike i salaten.
  5. Prøv salaten til…
  6. Kylling eller andet kød