Hakkebøf & rodfrugter
Nem hverdagsmad.
Ingredienser
- 500 g hakket magert oksekød
- 1 stort fed knust hvidløg
- 1 spsk sennep
- 1-2 spsk timianblade
- salt, peber
- 2 spsk velafdryppede kapers
- 2 tsk olie til stegning
- Ovnbagte rødder:
- 1 kg gule-persille-rod og pastinak
- 1-2 røde peberfrugter
- 1-2 røde chilier
- 2 halve lime
- 2 spsk olivenolie
- en god håndfuld krydderurter, f.eks. timian og rosmarin
- balsamico
- 300 g fuldkornsbrød
- Sådan gør du: Ælt det hakkede kød med hvidløg, sennep, timianblade, salt, peber og kapers. Del og form kødet til 4 hakkebøffer, og steg dem gyldne i 3-4 minutter på hver side. Skær rødder og peberfrugter i mundrette stykker. Vend dem med chili, lime olivenolie, urter, samt salt og peber. Bred det hele på en plade med bagepapir, dryp lidt balsamico over, og bag rødderne ved 200° varmluft i 20-30 minutter, til de er møre, men stadig har bid. Vend i dem undervejs, og server rødderne til hakkebøfferne sammen med lidt groft brød.
- Energi pr. person: 590 kcal, fedt 30%, protein 27%, kulhydrat 43%