Nemme hindbærcupcakes
De lækre saftige cupcakes bliver endnu bedre af at få en skøn og syrlig hindbærfrosting på toppen. Her har vi pyntet de fine cupcakes med flotte røde chokohjerter. Se her, hvordan du bager og pynter hindbærcupcakes:
Ca. 12 stk. hindbærcupcakes
Total:1 time
Ingredienser
- 250 g sukker
- 2 æg
- 125 g blødt smør
- 1½ tsk. vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
- ¼ tsk. salt
- 375 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 4 spsk. mælk
- 100 g hindbær, optøede fra frost kan bruges
- Hindbærfrosting:
- 75 g hindbær, frosne kan bruges
- 2 spsk. vand
- 150 g smør
- 300 g flormelis
- Pynt: 12 friske hindbær samt sigtet flormelis
Sådan bager du cupcakes med hindbær
- 1. Pisk sukker og æg cremet. Pisk smør, vaniljeekstrakt og salt i. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i. Rør mælken i. Vend hindbærerne i dejen.
- 2. Fordel dejen i 12 muffinforme, gerne de hvide af kraftigt papir. Bag kagerne ved 175 gr. i ca. 25 min. på midterste ovnribbe. Afkøl kagerne.
- 3. Kog hindbær og vand op 2-3 min. i en lille gryde, og mos hindbærrene godt ud med en grydeske. Afkøl hindbærblandingen. Pisk hindbærblanding, smør og flormelis sammen med en håndmikser, til det er cremet.
- 4. Sprøjt eller smør det på kagerne. Her har vi brugt en sprøjtepose. Pynt kagerne med hindbær, sigtet flormelis og evt. chokohjerter.
- Sådan laver du røde chokohjerter til dine hindbærcupcakes:
- 1. Hak 100 g hvid chokolade. Smelt 2/3 af den i mikroovn eller over vandbad. Rør resten af chokoladen i, til den er smeltet. Farv chokoladen rød med levnedsmiddelfarve.
- 2. Smør den røde chokolade ud på bagepapir. Når den næsten er stivnet, udstikker du små hjerter med en kageudstikker. Lad hjerterne stivne helt, evt. i køleskabet, inden de bruges som kagepynt.
PRØV OGSÅ:Fastelavnsboller med flødeskum
SE MERE:Sarah Bernhardt kager