Hverdagsklassiker med kødboller og pesto
(4 pers.) Tid: 25 min
400 g hakket oksekød
1 tsk. salt
1 løg
1 æg
3 spsk. rasp
2 spsk. mælk
1 potte frisk basilikum
50 g revet parmesanost
revet skal af 1 økologisk citron
olie til stegning
3 dl tomatsauce (køb en god en, eller lav selv, og frys ned til flere gange)
300 g pasta
2 spsk. basilikumpesto
hel parmesanost
sorte oliven
1. Rør kødet med salt. Hak løget fint.
2. Rør løg, æg, rasp og mælk i farsen. Lad farsen hvile i køleskabet ½ time.
3. Hak halvdelen af basilikum, og rør den i farsen sammen med parmesanost og citronskal.
4. Form farsen til kødboller, og steg dem sprøde i olien på en slip let-pande.
5. Varm tomatsaucen i en gryde, og kom kødbollerne heri.
6. Kog pastaen som angivet på emballagen, og afdryp.
7. Server pasta med tomatsauce, kødboller, et dryp pesto, friskrevet parmesanost, basilikum og oliven.
► SE OGSÅ: Lasagne asian style
► SE OGSÅ: Tabbouleh med frikadeller og harissa-yoghurt
Fire nemme retter: Alt i ét fad
► SE OGSÅ: Marokkansk tærte med lam