1. Rør kødet med salt. Hak løget fint, eller riv det på et rivejern. Rør løg, presset hvidløg, æg og hvedemel i farsen. Rør danskvand i lidt ad gangen og dernæst hakkede krydderurter. Lad farsen hvile i køleskabet i ca. ½ time.
2. Form farsen til aflange frikadeller. Er farsen blevet for fast, tilsættes lidt mere danskvand.
3. Varm olien på en slip let-pande, og brun frikadellerne i ca. 2 min. på hver side. Sænk varmen, og steg dem i yderligere ca. 4 min. på hver side.
Annonse
4. Tilbered couscous som angivet på emballagen. Flæk agurken på langs. Fjern kernerne med en teske, og skær agurken i små tern. Skær peberfrugt i små tern, halver cherrytomater, og snit forårsløg. Vend agurk, peberfrugt, cherrytomat, forårsløg og presset hvidløg med couscous. Hak krydderurterne groft, og vend dem i salaten. Smag til med salt og peber, og dryp olivenolie over.
5. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande. Rør yoghurt med harissa.
6. Drys pinjekerner over salaten, og server med frikadeller og yoghurt.