Jordskokkesuppe med rødbedechips
4
Ingredienser
- 1 kg jordskokker
- 1 spsk olivenolie
- 1 løg i tern
- 2 hvidløg i tern
- 1½ l vand
- 2 laurbærblade
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk flagesalt
- ½ tsk frisk revet muskatnød
- salt og friskkværnet peber.
- Chips:
- 2 rødbeder
- lidt vindruekerneolie til at pensle med.
Sådan gør du
- Skræl jordskokkerne groft, det behøver ikke være super duper, der må gerne være lidt skræl på. Skær dem i grove tern, og sauter dem i en gryde i olivenolie sammen løg og hvidløg. Tilsæt vand og laurbær, og lad det simre under låg i 20 minutter.
- Skræl rødbederne. Lav derefter lange strimler med en tyndskræller, og læg dem på køkkenrulle, så noget af væden trækkes ud. Læg dem derefter på en bageplade med bagepapir, pensl med olie, og bag dem i ovnen ved 180 grader i 5 minutter.
- Tag laurbærbladene op af suppen, og blend den, tilsæt piskefløde, og smag til med muskatnød, salt og peber. Server suppen rygende varm med rødbedechips på toppen.