Jordskokkesuppe med topping
Jordskokkesuppen er fyldig og cremet. Lav den evt. i forvejen, så du bare skal varme den.
6
Ingredienser
- Suppe:
- 900 g bagekartofler
- 300 g jordskokker
- 1 fed finthakket hvidløg
- bladene af 3 kviste timian
- 2 spsk olivenolie
- 1,2 liter vand eller hønsebouillon
- 1 dl piskefløde
- 10 g smør
- lidt citronsaft
- salt og peber
- Topping:
- 100 g bacon
- lidt plukket brøndkarse og persille
- revet citronskal.
- Tilbehør: brød
Sådan laver du jordskokkesuppe
- Suppe:
- 1. Skræl kartofler og jordskokker, og skær dem i grove tern. Sauter bagekartofler og jordskokker ved svag varme i en gryde med olivenolie nogle minutter.
- 2. Tilsæt hvidløg, timian, bouillon og læg låg på. Lad det koge i ca. 25 min., indtil det er mørt.
- 3. Blend suppen med piskefløde og lidt smør, og krydr med citronsaft, salt og peber.
- Topping:
- 4. Skær bacon i små stykker og steg det gyldent og sprødt. Vend det sprødstegte bacon med plukket brødkarse, persille, revet citronskal og krydr med friskkværnet peber.
- 5. Servér kartoffel-jordskoksuppen med en skefuld bacon-fyld og spis brød til.