Kalvekarbonader med rosenkål

Kalvekarbonader med rosenkål

En rigtig dejlig vinterret a la mormor.

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Koge/stegetid: 20 min.
  • 300 g hakket kalvekød
  • 3 spsk durummel
  • olie/smør
  • 400 g friske rosenkål
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 15 g smør
  • 1 spsk mel
  • 2 dl mælk
  • muskatnød, salt og peber
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • Tilbehør: kogte kartofler

  1. Rens rosenkålene og kog dem 8 min. i letsaltet, kogende vand.
  2. Steg løgene bløde og blanke i smør og rør melet i. Tilsæt mælk og kog sovsen igennem under omrøring 5-10 min.
  3. Smag til med revet muskatnød, salt og peber og tilsæt cremefraiche og de afdryppede rosenkål. Varm igennem under omrøring.
  4. Ælt det hakkede kød sammen med lidt salt og peber og form det til 2 bøffer. Vend dem i durummel og steg på en pande med olie og smør ca. 5 min. på hver side.
  5. Tag dem af panden og servér med stuvede rosenkål og kogte kartofler.