Karrysuppe med kylling
3
Karrysuppe med kylling
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 1 bagekartoffel
- 1½ spsk olivenolie
- 1-1½ spsk karry (mellemstærk)
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 l hønsebouillon eller vand
- 2 kyllingebryster, skåret i små tern
- 2 stængler bladselleri, snittet i tynde skiver
- 2 gulerødder, snittet i strimler
- 1 porre, snittet i skiver
- ½ dåse kokosmælk
- 1½ spsk ingefær, fintrevet
- salt og peber
- 1 spsk citronsaft
- evt. lidt ekstra revet ingefær
- 3 spsk persille, grofthakket.
- Tilbehør: Brød eller kogte ris
Sådan gør du
- Pil og snit løget i små tern. Skræl og skær gulerødder og bagekartoffel i mindre stykker.
- Opvarm en gryde med olivenolie og steg løgene møre ved svag varme nogle minutter, tilsæt karry, hvidløg og rist fortsat 1-2 min. Kom gulerødder og bagekartoffel i gryden sammen med hønsebouillon eller vand og læg låg på gryden. Kog suppen i ca. 20-25 min, indtil grøntsagerne er møre. Blend herefter suppen, så den får en jævn konsistens. Hæld suppen tilbage i gryden.
- Tilsæt kylling skåret i tern, bladselleri, gulerødder, porre, kokosmælk og ingefær og kog suppen ca. 8 min. til kyllingekødet er færdigtilberedt og grøntsagerne er møre med let bid. Smag på suppen og krydr med salt, peber, lidt citronsaft og evt. lidt ekstra revet ingefær.
- Servér karrysuppen med et drys persille og spis brød til.
- Tid: 30-35 min.