Kartoffelkage

Kartoffelkage

En dansk specialitet, der gerne må ligne en stor kartoffel med marcipanlåget, der er drysset med kakao.

Kartoffelkage

(20 stk.)

Vandbakkelse: grundopskrift – se Chokolade Eclairs

Creme:

½ l piskefløde2 spsk. lys rørsukkerkorn fra 1 stang vanilje

Låg:

100 g marcipan flormeliskakaopulver

1.  Smelt fedtstoffet i en gryde med vand, og bring det i kog. Rør melet i, og rør dejen ensartet, indtil den slipper skeen og gryden. Tag gryden af blusset.

2.  Tilsæt salt, og lad dejen afkøle en smule. Tilsæt æggene et ad gangen under omrøring. lad ægget blive absorberet helt, inden det næste tilsættes.

3.  Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt ti 4 cm lange boller ud på en bageplade med bagepapir. Bag vandbakkelserne på ovnens midterste rille ved 200° i 20-30 minutter. Når vandbakkelserne ser færdige ud, tages én ud af ovnen. falder den sammen, er de ikke færdige endnu. Det er vigtigt ikke at åbne ovnen de første 15 minutter. Når vandbakkelserne er færdige, snittes en lille ridse i siden, så dampen kan slippe ud. Så bliver de ikke bløde.

4.  Halver bakkelserne, og læg dem på et fad. Begge dele bruges som bunde.

5.  Pisk fløden til skum, og rør den med rørsukker og vaniljekorn. kom cremen i en sprøjtepose med tylle, og sprøjt den på vandbakkelsesbundene.

6.  Rul marcipanen til låg ud mellem to stykker bagepapir drysset med flormelis. Skær låg ud, så de passer til kagernes størrelse. Sørg for, at de er så store, at cremen bliver helt dækket. læg lågene på, og sigt til sidst kakaopulver over kagerne

► SE OGSÅ: Napoleonskage

► SE OGSÅ: Gåsebryst

► SE OGSÅ: Fragilité