Tærte med fennikel og bacon
Skøn kombination med salt, røget bacon og grønt.
4
Total:1 time
Ingredienser
- Tærtebund:
- 125 g smør
- 125 g hvedemel
- 100 g fuldkornshvedemel
- ½ tsk salt
- 2 spsk vand
- Fyld:
- 200 g bacontern
- 1 rødløg, finthakket
- 1 fennikel, skåret i tynde skiver
- 2 æg
- 1 dl mælk
- salt og peber
- 100 g mild ost, revet
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 200 grader. Smuldr smørret i mel og salt, tilsæt vand og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis du bruger en foodprocessor, så kom alle ingredienserne i den, og kør nogle sekunder, indtil dejen samler sig og er smidig og blød. Form den til en kugle, læg den på et meldrysset bord og rul den forsigtigt ud, indtil den passer til din tærteform. Forbag tærtebunden i 20 minutter, og tag ud.
- Steg baconternene på en varm pande, indtil de er sprøde, og hæld overskydende fedt fra. Tilsæt løg og fennikel, og steg videre i 2-3 minutter. Fordel blandingen i den forbagte tærtebund. Rør æg, mælk, salt, peber og ost sammen og hæld det over fyldet. Bag tærten i 30 minutter, og servér den lun – gerne med sprød salat til.
- FÅ MERE inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ fuldkornstærte med laks og rødbede