Klassisk pizza med friske tomater, mozarella og basilikumolie
En enkel pizza med få, men gennemtrængende smagsnoter. Simpelt og forrygende godt!
Ingredienser
- 2-3 spsk af tomatsovsen som kan findes her
- 5-6 smagfulde, mindre tomater, gerne blommetomater
- 125 g frisk bøffelmozzarella
- Basilikumolie:
- 1 stort bundt frisk basilikum
- 1 ½ dl vindruekerneolie eller anden neutral olie, helst koldpresset
- salt
- ekstra friske basilikumblade til pynt
Sådan laver du en klassisk pizza:
- Smør et tyndt lag tomatsovs ud over pizzabunden, skær tomaterne i tynde skiver og læg i et enkelt lag udover. Fordel mozzarellaen på pizzaen og bag ved høj varme i ca 10 min. Blend imens basilikum med vindruekerneolie og smag til med lidt salt og evt. en smule citronsaft. Dryp over den varme pizza og server med det samme.
- Få opskriften på den bedste pizzadej