Pizza med parmaskinke, rucola, aubergine og gedeost
En fyldig pizza med masser af smag.
Ingredienser
- 1 stor aubergine
- Ca 3 spsk groft salt
- olivenolie
- 1 dåse flåede tomater
- 2 spsk balsamico
- 3-4 smagfulde mellemstore tomater, evt. blommetomater
- Pynt
- 150 g frisk gedeost
- 6-8 skiver parmaskinke
- 2 håndfulde frisk rucola
- 3-4 spsk olivenolie blandet med et stort presset fed hvidløg
Sådan laver du pizza med parmaskinke og rucola:
- Skær auberginen i tynde skiver og læg dem under pres med groft salt imellem i ca 30 min. for at dræne dem for væde. Skyld saltet af aubergineskiverne og dup dem tørre, inden de steges i olivenolie. Blend flåede tomater med balsamico og smør et par spsk ud over pizzabunden, resten kan gemmes på køl i en lille uge eller fryses ned.
- Fordel aubergineskiverne over, derefter friske tomatskiver og bag ved høj varme i ca 10 min. Tag pizzaen ud og fordel den friske gedeost, skinken og rucolaen over, mens den er rygende varm. Dryp med hvidløgsolie og server!
- Få opskriften på den bedste pizzadej her