Kødpie med svampe og løg
En pie efter britisk tradition, fyldt med smag og toppet af med et sprødt butterdejslåg.
Total:1 time
Ingredienser
- Olivenolie
- ca. 100 g lufttørret bacon i store tern
- ca. 300 g blandede svampe
- 2 store løg i tynde skiver
- 1 fed hvidløg
- 400 g hakket oksekød
- 2 dl rødvin
- 2 stængler bladselleri i skiver
- 1 stor pastinak i store tern
- 2 laubærblade
- frisk timian
- ca. 5 dl hønsefond eller vand
- 1 ½ spsk mel
- salt og peber
- 1 pakke færdigkøbt butterdej
- 1 æg, sammenpisket.
Sådan gør du:
- Svits baconternene i olien indtil de begynder at afgive fedt, tilsæt svampene og lad begge dele stege ved høj varme. Tilsæt så løg og hvidløg, og lad det småstege ved middelvarme indtil løgene er bløde og let gennemsigtige.
- Tilsæt hakkekødet og brun det et par min ved høj varme. Tilsæt rødvin, bladselleri, pastinak, krydderurter og fond, drys melet ovenpå og lad kødet simre ved svag-middelvarme i ca. 20 min uden låg, rør jævnligt.
- Når saucen er tyknet og reduceret, smages til med salt og peber. Fordel kødet i et ildfast fast, ca. 20x20 cm. Lad det køle lidt af, før butterdejen lægges ovenpå og siderne skæres til. Skær evt. blade eller andet "pynt" af overskydende dej og læg det oven på tærten. Pensl med et sammenpisket æg og bag pien i ovnen ved 200 grader i ca 25-30 minutter. Server evt. med en grøn salat.
- Prøv også krebinetter med æble-sellericreme og bagt pastinak
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter/