Kold agurkesuppe med fetaost
En smuk grøn forårssuppe er dennekolde agurkesuppe med delikat fetaost.
4
Total:20 minutter
Ingredienser
- 3 agurker
- 2 dl creme fraiche
- 1 fed hvidløg
- 2 skiver tørt brød
- 2 spsk æbleeddike
- ca. 1 dl olivenolie
- Fyld:
- 4 skiver brød
- 1 agurk
- 200 g fetaost
- 100 g sorte oliven
- 1 potte basilikum
- ½ dl olivenolie
- 1 lille rødløg
Sådan laver du kold agurkesuppe
- Skær agurken i grove stykker og kom dem op i en blender sammen med creme fraiche, hvidløg, brød og eddike. Blend suppen – det kan være nødvendigt at tilsætte en smule koldt vand i starten. Tilsæt nu olivenolien lidt efter lidt til suppen får en cremet konsistens. Sæt suppen på køl i ca. 1 time.
- Skær brødskiverne i tern og rist dem sprøde i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Skær agurken i strimler (brug en kartoffelskræller). Hak basilikum groft og skær rødløget i tynde ringe. Vend det hele sammen med smuldret feta, oliven og olie.
- Kom fyldet op i suppen eller spis det ved siden af.
- Se også opskrift på Suppe med svinebryst, nye kartofler og forårskål.