Opskrift på kold agurkesuppe med fetaost

Kold agurkesuppe med fetaost

En smuk grøn forårssuppe er dennekolde agurkesuppe med delikat fetaost.

4

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 3 agurker
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • 2 skiver tørt brød
  • 2 spsk æbleeddike
  • ca. 1 dl olivenolie
  • Fyld:
  • 4 skiver brød
  • 1 agurk
  • 200 g fetaost
  • 100 g sorte oliven
  • 1 potte basilikum
  • ½ dl olivenolie
  • 1 lille rødløg

Sådan laver du kold agurkesuppe

  1. Skær agurken i grove stykker og kom dem op i en blender sammen med creme fraiche, hvidløg, brød og eddike. Blend suppen – det kan være nødvendigt at tilsætte en smule koldt vand i starten. Tilsæt nu olivenolien lidt efter lidt til suppen får en cremet konsistens. Sæt suppen på køl i ca. 1 time.
  2. Skær brødskiverne i tern og rist dem sprøde i en 200 grader varm ovn i ca. 10 min. Skær agurken i strimler (brug en kartoffelskræller). Hak basilikum groft og skær rødløget i tynde ringe. Vend det hele sammen med smuldret feta, oliven og olie.
  3. Kom fyldet op i suppen eller spis det ved siden af.
  4. Se også opskrift på Suppe med svinebryst, nye kartofler og forårskål.