Kold avocado-spinatsuppe med skindstegt laks
En ret der er rig på D-vitamin fra den fede laks og masser af andre vitaminer og mineraler i avocado og spinat.
Næringsindhold
- Energi pr. person:575 Kcal
2
Ingredienser
- Suppe:
- 1 fed hvidløg
- 1/2 agurk
- 1 avocado
- 1 dl fløde (38%)
- 50 g spinat
- saften fra 2 citroner
- skallen fra 1 citron
- skallen fra 1 appelsin
- 1 knsp cayennepeber
- ½ tsk karry
- 1 spsk grovkornet sennep
- 1 bundt frisk dild
- evt. lidt vand.
- Topping:
- 2 laksesteaks (a 125 g pr. stk)
- friskkværnet peber
- Pynt:
- Brøndkarse eller dild.
- Skræl agurken og blend alle ingredienserne til suppen i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand, så suppen får den rette konsistens.
- Hæld suppen i en dyb tallerken.
- Steg laksen på skindsiden på en grillpande i ved middelvarme. Vend den, og lad den få 2 min. varme på den anden side.
- Fordel suppen i to tallerkener. Læg laksen i midten. Pynt med dild eller brøndkarse.
- Prøv også tartar med salat-topping