Opskrift på kold avocado-spinatsuppe med skindstegt laks

Kold avocado-spinatsuppe med skindstegt laks

En ret der er rig på D-vitamin fra den fede laks og masser af andre vitaminer og mineraler i avocado og spinat.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    575 Kcal

2

Ingredienser

  • Suppe:
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 agurk
  • 1 avocado
  • 1 dl fløde (38%)
  • 50 g spinat
  • saften fra 2 citroner
  • skallen fra 1 citron
  • skallen fra 1 appelsin
  • 1 knsp cayennepeber
  • ½ tsk karry
  • 1 spsk grovkornet sennep
  • 1 bundt frisk dild
  • evt. lidt vand.
  • Topping:
  • 2 laksesteaks (a 125 g pr. stk)
  • friskkværnet peber
  • Pynt:
  • Brøndkarse eller dild.

  1. Skræl agurken og blend alle ingredienserne til suppen i en blender eller foodprocessor. Tilsæt vand, så suppen får den rette konsistens.
  2. Hæld suppen i en dyb tallerken.
  3. Steg laksen på skindsiden på en grillpande i ved middelvarme. Vend den, og lad den få 2 min. varme på den anden side.
  4. Fordel suppen i to tallerkener. Læg laksen i midten. Pynt med dild eller brøndkarse.
  5. Prøv også tartar med salat-topping