Koldskål: Sådan laver du hjemmelavet kærnemælkskoldskål
Hvordan laver man den bedste koldskål? Hvilke ingredienser skal der i, og hvor længe skal koldskålen piskes? Det får du svaret på her sammen med en klassisk opskrift på en god gammeldags gang kærnemælkskoldskål.
Koldskål til 4 personer
Total:10 minutter
Ingredienser
- ½ stang vanilje
- 2 æggeblommer
- 50 g sukker
- 4 dl kærnemælk
- 4 dl ymer (eller tykmælk)
- saft af ½-1 citron
- 1 tsk. citronskal (øko)
- Tilbehør: evt. kammerjunkere, tvebakker eller sommerbær
Sådan laver du koldskål
- Flæk vaniljestangen, og kom kornene i en skål med æggeblommer og sukker. Pisk det skummende.
- Rør gradvist ymer i og derefter kærnemælk. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft efter smag.
- Sæt kærnemælkskoldskålen i køleskabet i 30 min. (eller op til et par timer). Servér evt. med kammerjunkere, tvebakker eller sommerbær.
Sådan laver du koldskål
- Æg og sukker skal piskes til en skummende æggesnaps.
- Tilsæt derefter den tykke ymer og rør først kærnemælken i til sidst.
- Så bliver kærnemælkskoldskålen mere cremet.