Bag en konfektkage af dine julerester
Rester af konfekt kan blive til den skønneste kage. Har du rester til overs fra julen (konfekt, nødder og tørret frugt) kan de alle sammen bruges i denne gode kage. Bland blot marcipan, nougat og chokolade i foodprocessoren. Få opskriften på den lækre kage af julerester her:
1 konfektkage: 24 cm i diameter
Total:1 time 10 minutter
Ingredienser
- 200 g blandet konfekt
- 100 g nødder
- 100 g tørrede frugter (eller rosiner)
- 150 g smør
- 200 g rørsukker
- 4 æg
- 1 dl cremefraiche eller fløde
- 100 g mel
- Tilbehør: flormelis, cremefraiche eller fløde skum og evt. frugtsalat
Sådan bager du en konfektkage med julens rester
- 1. Hak konfekt, nødder og tørret frugt groft (rosiner skal ikke hakkes) – gerne i en foodprocessor.
- 2. Rør smør og sukker cremet. Skil æggene og tilsæt æggeblommerne en ad gangen.
- 3. Rør det hakkede fyld i dejen sammen med cremefraiche eller fløde. Sigt melet og vend det i dejen.
- 4. Pisk æggehviderne stive og vend dem ligeledes i dejen.
- 5. Fyld dejen i en smurt springform (24 cm) og bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min. Prøv med en tandstikker, om den er gennembagt. Lad kagen afkøle på en rist.
- 6. Server konfektkagen med flormelisdrys og lidt cremefraiche eller flødeskum til kaffen. Eller prøv den sammen med lidt frugtsalat til dessert.
12 opskrifter på banankage
-
Marmoreret banankage med KitKat og Maltesers
-
Banankage med nødder og chokolade
-
Banankage med marcipan
-
Banankage med rugbrødschoko-crunch
-
Skøn banankage med chokolade
-
Kokos-banankage
-
Cofoco-kokkens opskrift på svampet banankage
-
Banankage med chokolade og appelsin
-
Banankage med kaffe
-
Banankage med kokos
-
Banankage med saltet karamel
-
Choko-banan-kage med passionsfrugt
SE OGSÅ:Kransekageklatter