Kylling saltimboca med salat af sorte ris
Kylling saltimboca med salat af sorte ris - en lækker klassisk sydeuropæisk ret.
Kylling saltimboca med salat af sorte ris
Tid: ca. 20 min. plus kogetid
(4 pers.)
150 g sorte fuldkornsris
1 bundt forårsløg
2 røde peberfrugter
1 mango
1 pose babyspinat
1 håndfuld friske krydderurter
f.eks. basilikum, persille eller timian
50 g saltristede mandler
salt og peber
olivenolie
Saltimbocca
4 kyllingebryster uden skind
og ben
1 spsk. olivenolie
4 kviste frisk salvie
4 skiver parmaskinke
1. Kog risene som anvist på pakken, og afkøl.
2. Snit forårsløg, og skær peberfrugter i tynde strimler. Skær mangoen i både, og skyl babyspinat og krydderurter.
3. Bland ris med forårsløg, peberfrugter, mango, babyspinat, krydderurter og hakkede saltmandler. Smag til med salt, peber og olivenolie.
4. Varm olien på en pande, og brun kyllingen let på hver side. Krydr med salt og peber. Tag kødet af panden. Top med salvie og en skive parmaskinke. Bind med køkkensnor, eller fæstn med kødnåle.
5. Læg kyllingestykkerne tilbage på den varme pande, og steg dem færdige ca. 5 min. på hver side, til skinken er sprød. Server til rissalaten.
► SE OGSÅ: Mexiburger med kylling og mangosalsa
► SE OGSÅ: Kylling i karry
► SE OGSÅ: Kyllingspyd med kartoffelsalat