Kyllingefrikassé

Kyllingefrikassé

Sund mormor-mad med et orientalsk tvist.

4

Ingredienser

  • 8-10 små gulerødder
  • 1 bundt asparges
  • 100 g slikærter
  • 500 g kogte kyllingebryster eller kødet fra en kogt kylling
  • 4 dl hønsebouillon (1 terning til 4 dl kogt vand)
  • 1,5 dl creme fraiche 38%
  • 1-2 spsk majsstivelse (opløst i vand)
  • salt og peber
  • 1 knsp stødt muskat
  • 1 knsp stødt spidskommen
  • 1 bundt frisk persille eller løvstikke, hakket

Sådan laver du kyllingefrikassé:

  1. 1/ Skrab gulerødderne med en urtekniv, skær aspargesene skråt i små stykker, del sukkerærterne på langs og riv kyllingekødet i mindre stykker.
  2. 2/ Damp gulerødderne i hønsekødsbouillon i 3-4 minutter, tilsæt kylling, asparges og slikærter, og lad det koge med i ca. 15 minutter.
  3. 3/ Tag fyldet op med en hulske og hold det varmt i f.eks. en gryde pakket ind i et håndklæde. Lad suppen småsimre i 15-30 minutter, til den er reduceret til ca. det halve.
  4. 4/ Tag den af varmen, før du tilsætter cremefraichen under omrøring og derefter majsstivelsen, så den bliver til en sauce. Tilsæt krydderierne og de friske urter (gem lidt til pynt).
  5. 5/ Anret kylling og grøntsager i en dyb tallerken, hæld saucen over. Pynt med urter og friskkværnet peber.
  6. 400 kcal pr. person
  7. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter eller GASTRO.dk

TIP:

Server med ristet rugbrød: 1 skive rugbrød = 100 kcal.