Kyllingefrikassé
Sund mormor-mad med et orientalsk tvist.
4
Ingredienser
- 8-10 små gulerødder
- 1 bundt asparges
- 100 g slikærter
- 500 g kogte kyllingebryster eller kødet fra en kogt kylling
- 4 dl hønsebouillon (1 terning til 4 dl kogt vand)
- 1,5 dl creme fraiche 38%
- 1-2 spsk majsstivelse (opløst i vand)
- salt og peber
- 1 knsp stødt muskat
- 1 knsp stødt spidskommen
- 1 bundt frisk persille eller løvstikke, hakket
Sådan laver du kyllingefrikassé:
- 1/ Skrab gulerødderne med en urtekniv, skær aspargesene skråt i små stykker, del sukkerærterne på langs og riv kyllingekødet i mindre stykker.
- 2/ Damp gulerødderne i hønsekødsbouillon i 3-4 minutter, tilsæt kylling, asparges og slikærter, og lad det koge med i ca. 15 minutter.
- 3/ Tag fyldet op med en hulske og hold det varmt i f.eks. en gryde pakket ind i et håndklæde. Lad suppen småsimre i 15-30 minutter, til den er reduceret til ca. det halve.
- 4/ Tag den af varmen, før du tilsætter cremefraichen under omrøring og derefter majsstivelsen, så den bliver til en sauce. Tilsæt krydderierne og de friske urter (gem lidt til pynt).
- 5/ Anret kylling og grøntsager i en dyb tallerken, hæld saucen over. Pynt med urter og friskkværnet peber.
- 400 kcal pr. person
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter eller GASTRO.dk